Golfbanen overzicht Nederland

Golf is een van de snelst groeiende sporten op dit moment. De golfbanen nemen dan ook in een hoog tempo toe. Zo zijn er op dit moment 281 golfclubs in Nederland en verwachten we dat dit aantal nog veel hoger gaat worden in de loop der jaren. Omdat er zoveel golfclubs in Nederland zijn, zijn er natuurlijk een aantal golfbanen beter dan de ander. Wij hebben voor je de beste golfbanen op een rijtje gezet.

Koninklijke Haagsche G&CC

Deze golfclub staat op 1 in de ranglijst en is daarbij ook de oudste golfclub in Nederland. De Koninklijk Haagsche G&CC ligt in de duinen bij Wassenaar. Het duinenlandschap is bij de aanleg van de baan behouden waardoor de natuurlijke omgeving is blijven bestaan.

Utrechtse Golfclub ‘De Pan’

De Utrechtse Golfclub De Pan is een van de mooiste golfbanen van Nederland. De golfbaan is gelegen in een mooie bosrijke omgeving in Bosch en Duin. Tijdens het golven kun je hier heerlijk genieten van de natuur en rust om je heen.

Noordwijkse Golfclub

Ook de Noordwijkse Golfclub behoord tot een van de mooiste golfbanen in Nederland. Deze golfbaan is buiten Nederland ook bekend in het buitenland.

The Dutch

The Dutch is een International Championship niveau golfbaan in Spijk. The Dutch is aangelegd en onderhouden volgens de hoogste Europese normen en daarmee het beste op het gebied van onderhoudseisen en bespeelbaarheid in Nederland.

Kennemer Golf & Country Club

De Kennermet Golf & Country Club is ook een van de oudste golfclubs in Nederland. Deze golfbaan wordt gezien als een van de mooiste golfbanen van de wereld. De is baan is een mooi duinenlandschap net achter de zee in Zandvoort.

Terug naar De golfbaan