Advies over Backspin

“Het eerste wat je moet realiseren over het maken van backspin is dat het een zeer moeilijk schot is, laat staan om onder controle te krijgen.” Het tweede ding dat je moet realiseren is dat er maar heel weinig situaties zijn waarin deze shots werkelijk nodig zijn. Het beste schot om te beheersen is een approach shot dat een keer stuitert, en daarna op een dubbeltje stopt. Deze slag is niet eenvoudig te maken, maar is in de meeste gevallen zeer effectief.

Maak kennis met de basisprincipes van de Backspin

Realiseer dat een er heel boek geschreven kon worden over dit onderwerp, en het zou nog steeds zeer moeilijk te gebruiken zijn in een recreatief spelletje golf. Hier zijn de basisvoorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat je een backsping gaat maken. Als deze factoren er niet zijn, moet je niet proberen om backspin te creëren.

  • Voorwaarden moet volledig droog zijn - (je grip, het clubblad, en de bal)
  • Je moet op de fairway liggen- (gras mag niet tussen de club en de bal komen)
  • De Green moet goed gemaaid zijn - (zeer kort)

Dat zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat je deze slag maakt. Dus je zal begrijpen hoe moeilijk dit shot is en waarom het niet is aan te bevelen voor iemand die zich richt op het spelen van een eenvoudig potje golf.

Denk aan het maken van backspin op de bal in biljart

Om backspin te creëren met biljart, heb je een neerwaartse druk op de bal met een aanzienlijke hoeveelheid kracht nodig. Daarom heb je krijt nodig voor een schot die veel moet spinnen (droog). Je gaat naar de bal met een zeer steile hoek en je raakt het onderste gedeelte van de bal.

Backspin met Golf

Het uiteindelijke doel is om de bal te ´prikken´ tussen de club en de fairway. Je moet een neerwaartse slag maken op de bal, dus veel snelheid toevoegen aan je swing, en je moet precies contact maken met het onderste gedeelte van de bal. Het is al deze factoren in combinatie met nauwkeurigheid dat dit shot zo moeilijk maakt.

De bal

Het is ook essentieel om een nieuwe bal te gebruiken (bij voorkeur een hoge spin / soft-cover bal), en een schoon clubface met goede groeven. Als de bal in de groeven van je clubface drukt, dan is je backspin gemaakt.

Terug naar Golfles