De perfecte golfswing: gebruik je hele lichaam voor

Je kan nooit te veel rechterkant in je swing hebben, maar je kan het ook verkeerd gebruiken. De reden? De leidende rechterkant gebruikt het volledige lichaam: romp, benen en schouders. In tegenstelling tot de linkerkant. Net zoals een bokser een punch maakt. Gebruik je hele lichaam niet alleen de arm.

Doe wat werkt voor jou

Dingen zoals hoe je je houding inneemt en je grip pakt, kijken naar het doel, wiebelen van de club, en het nemen van de oefenswing zijn persoonlijke voorkeuren. De exacte details zijn minder belangrijk dan altijd hetzelfde te doen, elke keer weer. Een goede routine moet niet veel tijd kosten. Snel, maar methodisch door je checklist gaan, denk positief en sla de bal. Je ritueel geeft je een positief gevoel over je slag. Zodra je je routine hebt voltooid moet je erop vertrouwen, en doelgericht verder gaan. Je wilt niet in het midden van je backswing zitten om je af te vragen of je grip goed is of hoe diep het water is!

Lijn jezelf goed op

Plaats een golfclub op de grond naast de bal en wijs het naar een doel. Vervolgens ga je achter de club staan om te kijken of het goed opgelijnd ligt. Plaats een andere club parallel waar je voeten zouden moeten zijn om een rechte slag te krijgen zou deze ‘voet lijn’ lichtjes links van het doel moeten wijzen . Zorg er voor dat je knieën, heupen en schouders in dezelfde lijn staan. Oefen dit een paar keer, doe dat dan zonder de clubs op de grond. Oplijnen is een van de eenvoudigste fouten die je kan corrigeren - een slechte oplijning kan een van de meest destructieve fouten zijn, want je moet er voor compenseren in je swing.

Zie het gebeuren

Goede spelers praten over een goede slag aanvoelen voordat het zich voordoet. Je kan dit gevoel ontwikkelen door het creëren van een positieve visualisatie van de vlucht en van de bal voordat je hem slaat. Deze “visualisatie” helpt negatieve gedachten op afstand te houden. Ga achter de bal staan, en stel je voor dat de bal in een mooie boog recht op het doel afgaat en zachtjes op de green stuitert. Of visualiseer een mooie slag uit het verleden dat lijkt op de te maken slag. Zoals studies hebben aangetoond, zal je sneller je doel bereiken als je ze eerst ziet. De geest heeft een enorme controle over het lichaam, dus gebruik je verstand om te zien wat je wil - niet wat je niet wil zien! “Wees doelgericht in plaats van probleem gericht.”

Terug naar Golfles