De Driver

De driver is naast de putter de op twee na meest belangrijkste club in je golftas. Een goede drive zet de toon voor de rest van de hole. Zorgen maken om weer op de fairway te komen, in de hoop voor een par of bogey? Of ga je agressief voor de green en dan voor de birdie?

Net dat beetje extra

 “Door een paar extra meters te slaan met je driver zal de volgende slag veel eenvoudiger zijn, net als je chip en je putt”. Tiger Woods, Fred Couples, en andere grote golfspelers, genereren enorme kracht door het opwinden van het bovenlichaam met een grote schouderdraai. De heupen blijven echter bijna stil. Dit creëert spanning en koppel, niet veel anders dan een elastiekje dat uitgerekt word en dan los laat.

Hoe werkt dat nu eigenlijk?

Probeer voor deze golfles het rechterbeen en de knie licht gebogen maar solide te houden als je de driver wegneemt in je backswing, en draai je schouders. Zet je downswing ontspannen in en sla door de bal met je heupen. Zorg ervoor dat je navel naar het doel wijst aan het eind van de swing om een volledige schouderdraai te waarborgen.

Het ontwikkelen van een “vertraging”

Succesvolle longhitters hebben allemaal een “vertraging” in hun swing. Op de downswing moeten de polsen hun energie kwijt op een bepaald punt. Wanneer dit gebeurt is de sleutel tot een perfecte drive. Hoe dichter bij impact met de bal, hoe meer opgeslagen energie er zal vrijkomen. Veel golfers leveren deze bron van kracht pas in de buurt van de bovenkant van de swing of in het begin, en eindigen met slechts armen zwaaien bij bal contact. Een goede golfles ter verbetering van dit is om je polsen op slot te zetten op de top van de backswing, zodat er een rechte hoek ontstaat tussen je arm en je driver. Trek de driver naar beneden in slow motion, terwijl je je best doet om deze hoek te behouden. Probeer dit te integreren in je volledige swing, en vergeet niet om je polsen te ‘releasen‘ door de bal!

Swing met het hele lichaam

Enkele van de grootste spieren in je lichaam zijn je bovenbenen en je romp, gebruik ze voor kracht in je downswing. Je benen beginnen de drive en je romp maakt de swing. De grotere spieren hebben veel minder kans om te trillen, onder druk, dan de kleinere. Dit is de reden waarom een goede swing zo moeiteloos lijkt, de kleine spieren worden geleid door de grotere. Met andere woorden swing met je hele lichaam.

Linkerarm recht omhoog

Zorg ervoor dat je linkerarm relatief recht gehouden word op de backswing om een brede swing boog te waarborgen. Houd afstand tussen de handen aan de bovenkant van de swing en je schouders en hoofd. Dit produceert meer clubhoofd snelheid zonder harder te hoeven slaan.

Terug naar Golfles