Goede Golf Stance & Bal Positie

Zoals je nu weet is de combinatie van de juiste Stand, een goede Grip en een goede Swing noodzakelijk om de beste Golfslag te krijgen. In dit deel kijken we naar wat een goede Golf Stance is en hoe je je Golfbal moet positioneren afhankelijk van je stand en het type Golfslag.

Golf Stance: De Soorten Golf Standen

Je kunt je Golf Stance aanpassen afhankelijk van de soort Golfslag die je wilt maken. Er zijn drie stances: Square Stance, Open Stance en Close Stance. In dit deel kijken we naar elk van deze standen, waarin ze verschillen en wanneer je welke toepast.

Een goede lichaamshouding, juist voetenwerk en een over-all Goede Golf Stance zijn factoren die voor een groot deel bijdragen waar je bal heen zal gaan. De afstand tussen je voeten beinvloed de richting van de Balvlucht doordat de hoek van je voeten met het doel bepalend is. Normaal gebruik je de Square Stand, waarbij je voeten, heupen en schouders evenwijdig staan met de lijn naar het doel. Square betekent haaks, de lijn van je positie uit naar voren staat haaks op de lijn naar waar je toe wilt slaan. Maar je kunt ook zelf variaties toepassen op elke Golfstance, om een eigen houding aan te nemen.

Terug naar Golfslagen