Golf slagen

De Golf Slagen zijn de bewegingen die je moet maken om de Golfbal van de Tee-Box naar de Green te krijgen, in de Hole. Er zijn verschillende soorten Golfswings, afhankelijk van de afstand tot aan de Green en van de plek waar je Golfbal ligt. De diversiteit in Golf Slagen en de Technieken die je er steeds bij nodig hebt maken Golf zo interessant en moeilijk. De Long Game, het spel met de lange ijzers, bevat de Afslag of de Drive, de Fairway slagen en de lay ups, een schot spelen welke opzettelijk te kort is. De Short Game, dat deel van het spel wat vlakbij de green gespeeld wordt, bestaat uit de Approach Slagen, namelijk Pitching, de Bunkerslagen en Chipping, en natuurlijk de laatste actie: het Putten. We bespreken hier elke Golfswing, wanneer je welke gebruikt en we geven uitleg over hoe je ze moet toepassen.

 • De Golf Drive, Tee-Shot of Afslag
  De Drive, Tee Shot of de Afslag, is de eerste slag die je maakt op elke hole. Perfectioneren van je Golf Swing is essentieel voor een verre Afslag.  
 • Pitching – een Pitch Shot Slaan
  Leer Pitchen, de Golfswing die gebruikt wordt voor afstanden van 35-85 meter van de Hole.
 • Chipping - een Chip Shot Slaan
  Weet de Techniek van de Chip Swingt - de Slag voor het 'korte werk' even buiten de Green.
 • Putten
  Putten beeindigdt elke Hole. Leer alles over de Putt Slag, van het Vasthouden van de Putter en de Slag tot aan het Lezen van de Green.
 • Bunker Slagen en andere Hindersslagen
  Hoe sla je de Golfbal uit de Bunker of uit andere Hindernissen op de Golfbaan. Het Bunkerspel: een van de grootste uitdagingen met Golf.    
 • Slechte Golf Slag
  Veel kan misgaan als je een Golfbal slaat. Leer de mogelijke Slechte Golfswings en hoe je ze kunt Voorkomen.
 • Golf Strafslag
  Strafslagen kunnen je Score erg nadelig beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je je Golfbal niet uit de baan of in een waterpartij slaat.

Afslag of drive

De eerste slag die je maakt op elke hole heet de Afslag of Drive. Bij deze slag is afstand een van de belangrijkste dingen, je moet de Golfbal zo dicht mogelijk bij de Hole slaan. Voor een Par-Drie Hole, is dat eenvoudig omdat de afstand tussen de Tee-box en de Hole klein is - maar zo’n 80-210 meter - vergeleken met die bij een Par-Vier en een Par-Vijf. Vanaf de afslagplaats kom je of gelijk op de green, fairway of, als je pech hebt, in een hindernis. Voor korte slagen rondom de green, kun je een Pitchen of Chippen. Als je in de Bunker ligt dan moet je een Bunkerslag maken. Vanuit de rough of andere slechte liggingen moet je creatief zijn.

Golfclub grip Een Goede Golfgrip zorgt voor een Goede Swing en vergroot je kans dat je de Golfbal Sneller naar de Hole krijgt. Met de ideale Golf Grip heb je een Comfortabele Controle over de Golfclub en verbetert het contact tussen je handen en de Clubhead. [...] Lees verder
De driving range Als je alleen je Golfswing Techniek wilt Oefenen dan is het niet nodig om naar een volledige Golfbaan te gaan. De Driving Range is ideaal om alleen maar je Golfswing te oefenen zonder een dure Green Fee kwijt te zijn. Driving Ranges zijn er in al[...] Lees verder
Golf Stance: Goed Voetenwerk Een Golf Swing nemen begint met de Set Up, ook wel de stand innemen of het adresseren. En daardoor een goede uitgangspositie aan te nemen voor de perfecte Full Golf Swing. Een Goede Golf Stance in combinatie met de correcte Golf Club Grip zijn de[...] Lees verder