Golfclub Grip    

Een Goede Golfgrip zorgt voor een Goede Swing en vergroot je kans dat je de Golfbal Sneller naar de Hole krijgt. Met de ideale Golf Grip heb je een Comfortabele Controle over de Golfclub en verbetert het contact tussen je handen en de Clubhead.

Er zijn drie algemeen gebruikte Golfgrips. Kies die Grip waar je het Beste Gevoel bij hebt qua controle en die het meest Comfortabel aanvoelt.

Tien-vingers of Baseball Golf GripTien-vingers / Baseball Grip

Bij deze Golfgrip ligt je rechterhand naast de wijsvinger van je linkerhand. Met al je Vingers houd je de Club vast. De Grip is ideaal voor Golfers met minder sterke Handen. Deze Golf Grip wordt Steviger door het gebruik van al je vingers, ook kunnen de Polsen vrijere Bewegen maken waardoor de Swing wat meer Kracht krijgt. De Controle van het blad is wel moeilijker. Voor de Baseball Grip houd je de Club in je Linkerhand.

chuif nu de rechterhand aan, zorg er voor dat al je knokkels op 1 rij liggen onder je het Handvat. De wijsvinger, de middelvinger, de ringvinger en de pink zitten dan rondom de steel.

Interlock Golf GripInterlock Grip

Bij deze Grip is de pink van je rechterhand verstrengeld met de wijsvinger van je linkerhand. De Interlock Grip houden je handen verbonden tijdens de Swing. Doordat deze Grip minder houvast en kracht vereist dan bij de Overlappende Grip is deze ideaal voor Vrouwelijke Golfers en mensen met kleine handen of korte vingers. Voor de Interlocking Grip: houd de club vast met je linkerhand – drie knokkels moeten zichtbaar zijn en je linkerduim moet iets recht van het midden van de Grip zitten. Plaats dan je rechterhand. De wijsvinger, middelvinger en ringvinger moeten het eind van het handvat raken en de pink van je rechterhand moet verstrengeld zijn met de wijsvinger van je linkerhand.

Overlap Golf GripOverlap Grip

De Overlap Grip wordt ook wel de Vardon Grip genoemd naar de Golfer Harry Vardon die deze Grip populair maakte. Bij deze Golfgrip rust de pink van je rechterhand bovenop de wijsvinger van je linkerhand. De ringvinger van je rechterhand raakt ook de wijsvinger van je linkerhand. Deze Grip geeft je het gevoel dat je handen verbonden zijn en samenwerken tijdens de Swing. Deze Grip wordt voornamelijk door GolfProfessionals gebruikt. Golfers. Het vereist sterke handen doordat je voor de controle van de Golfclub minder vingers gebruikt. Het doen van de Overlap Grip is bijna hetzelfde als de Interlock Grip. Het grote verschil is dat bij de Overlap Grip de pink van je rechterhand onder de wijsvinger van je linkerhand moet zitten.

Putting Grips

De Putting Grip gebruik je bij het Putten. Dit zijn aangepaste Clubs van diegene die je gebruikt op de Tee Box en op de Fairway. Putting Grips zijn in het algemeen een Overlapping Grip of een Cross-Handed Grip.

De Overlapping Grip is een aangepaste Vardon Grip. Hierbij Putt je met je linker wijsvinger bovenop de groef tussen je pink en ringvinger van je rechterhand.

Cross-Handed Grip. Plaats je rechterhand aan het eind van je Putter grip. Vervolgens schuif je linkerhand om de Grip totdat deze tegen je rechter wijsvinger aankomt.

Om na te gaan of je het goed doet kijk je naar je Club. Het Clubblad mag geen enkele hoek vormen met de steel. De onderkant van het Blad moet vlak op de grond rusten en de palm van je rechterhand moet haaks zijn ten opzichte van de grond. Kleine aanpassingen aan de Grip kun je aanbrengen voor een eigen lekkere Swing, maar probeer niet te veel aan te passen. Voor een Stevige Grip draai je je linkerhand meer richting het bovenste eind van de Club. Doe je dit met je linkerhand dan krijg je een slappe Grip.

Het belangrijkste om te onthouden voor de GolfGrip is dat je de club vasthoudt met voldoende kracht voor de controle maar ook weer niet zo stijf zodat je blaren krijgt. Als je de club te hard vasthoudt dan heb je grote kans op het krijgen van Blaren op het deel van je hand dat bij het eind van de Golfclub zit. Ook kan het spanningen in je handen en armen veroorzaken waardoor je minder soepel bent voor de Swing. Onthoud dat de positie van je palm en vingers niet mag veranderen tijdens de Swing.

Terug naar Golfslagen