De Driving Range

Als je alleen je Golfswing Techniek wilt Oefenen dan is het niet nodig om naar een volledige Golfbaan te gaan. De Driving Range is ideaal om alleen maar je Golfswing te oefenen zonder een dure Green Fee kwijt te zijn. Driving Ranges zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn erg klein en liggen apart, andere zijn erg groot van opzet en zijn onderdeel van een Golfbaan.

Tips

Hier volgen nu enkele Tips voor het Gebruik van de Driving Range:

  • Koop Oefenballen. Of je Koopt de Ballen direct van de Driving Range Begeleider of uit een Ballenautomaat. Bij de Ballenmachine hang je de lege emmer aan de haak van de machine, voer het muntstuk in en de machine vult je emmer met Golfballen.
  • Kies een Afslagplaats. De Driving Range Afslagplekken zijn meestal verdeeld door metalen rekken of houten scheidingsdelen. Als er plaats is laat dan een lege plek tussen jou en je buurman. Hierdoor kun je je beter Concentreren op je Swing zonder Afgeleid te worden.
  • Het Plaatsen van je Oefenballen. Bij een Eenvoudige Driving Range kan het zijn dat je iedere Golfbal zelf met de Hand moeten Plaatsen. Andere hebben een automaat die de bal plaatst na een druk op een knop.
  • Veel Driving Ranges hebben Kunstgras en Rubberen Tees waardoor je bijna elke Golfswing kunt oefenen. Alleen de Slagen uit de Bunker en vanuit de Rough of andere Hindernissen zijn er niet mogelijk.
  • Bij het Oefenen op een Natuurlijk Gras Drivingrange moet je voldoende ruimte in acht nemen. Doordat bij elke Afslag het gras een beetje beschadigd moet je steeds een stukje vers gras vinden.
  • Gebruik al je Verschillende Clubs gedurende de eerste paar Oefeningen om een idee te krijgen van de Eigenschappen per Club en de Verschillen ertussen. Concentreer je daarna op twee of drie Clubs om het gevoel van de Swing te krijgen. Dit helpt je later op de Golfbaan om te kiezen welke Golfclub je het beste ergens kunt gebruiken.
  • Weersta de Verleiding om alleen maar je Verste TeeShot te Oefenen, het kan zeker indruk maken op mensen om je heen. Maar je bent wel de Nauwkeurigheid en je Behendigheid aan het oefenen van al de Verschillende Golfslagen. Don't be a show off !!
  • Realiseer je dat een Driving Range nooit de Training kan vervangen die je op de Echte Golfbaan leert, de Routine moet je daar echt opdoen. Veel situaties op de Golfbaan, die eerder zijn beschreven, kunnen niet allemaal nagedaan worden op de Driving Range. Dus gebruik de Driving Range om aan je Slagtechniek te werken, maar oefen daarnaast ook op de Golf Baan zelf.
Terug naar Golfslagen