De beginners golfles

Veel mensen spelen Golf, dus je mag je afvragen Waarom? Wat houdt het Golfspel nu allemaal in? Zoals verteld in het gedeelte Wat is Golf?  Golfen gaat simpelweg om het slaan van een klein balletje in een aantal kleine Holes in zo weinig mogelijk slagen, jezelf banende door allerlei hindernissen. Het klinkt allemaal zo eenvoudig, maar dat is het helemaal niet. Er zijn vele regels en gewoontes waar je je aan moet houden.

Obstakels en hindernissen

Ook de benodigde techniek om de golfbal daar te krijgen waar je wilt vereist veel vaardigheid. Om goed langs de obstakels en de vele hindernissen op de golfbaan te komen heb je veel creativiteit en een goed probleem-oplossend vermogen nodig. In deze Basiscursus Golf leggen wij je alles uit wat je nodig hebt als Beginnende Golfer of als je je golfspel wilt gaan verbeteren. We behandelen alle golfspullen, de golfregels, de uitrusting, alle golftechnieken en of je wel of niet Lessen in golfen nodig hebt. 

Beginnend golfer

Als Beginnend Golfer kun je je het best houden aan de basics. Je zit nog in de leerfase en je weet nog niet hoelang je het leuk zult vinden (alhoewel je er zeker verzot op raakt). Beginners hebben niet meer nodig als enkele golfclubs, wat golfballen, een golftas, golfschoenen, tees, een polo, een broek en een muntstuk als balmarker. Zeker als je golf aan het Leren bent dan heb je hier meer als genoeg aan.

Met de Basis Golfuitrusting en wat basiskennis van de golfregels ben je klaar voor de eerste swing. De bal in de hole krijgen klinkt wat eenvoudig. Het goed uitvoering van alle bewegingen bij golf is ook aardig ingewikkeld, maar zodra je het gevoel te pakken hebt dan voelt het natuurlijk aan. Golfen vereist een juiste Houding, een rechte rug tijdens je swing en een goede positionering ten opzichte van de bal. Geen juiste houding = een slechte swing. Zoals altijd geldt ook bij het golf: oefenen, oefenen & oefenen!

De Driver De driver is naast de putter de op twee na meest belangrijkste club in je golftas. Een goede drive zet de toon voor de rest van de hole. Zorgen maken om weer op de fairway te komen, in de hoop voor een par of bogey? Of ga je agressief voor de gre[...] Lees verder